Friday, February 4, 2011

contest aku & lagu

aku tertarik untuk join contest nie. contest aku & lagu anjuran MUNAJAT CINTA



Syarat2 penyertaan:

1.Follow la blog ai yang tak seberapa ne...Bukannya apa, taknak bagi uollsss semua terlepas sebarang announcement je...
2.Letak tajuk "Contest Aku & Lagu"...Dalam entri tu uollsss kena cerita la lagu apa yang uollss suka dan kenapa uollss suka lagu tu...Panjang mana tak kesah...Ikot kreativiti uollss la
3.Copy dan paste banner kat atas tu dan linkkan
4.Tinggalkan link uoolsss kat ruangan komen...Senang ai nak jejak nanti...Dekat shoutbox tak boleh ye...Takut nanti ai terlepas pandang
5.Tag la seberapa ramai yang uolls nak ok
6.Tarikh tutup penyertaan adalah pada 28 Feb 2011
7.Syarat tambahan, sila tinggalkan link uoolss kat Mister Linky tu dan letakkan skali number uoolss ye(pada yang dah join xpe, dikecualikan)

lagu yang memberi kesan mendalam dalam jiwa aku ialah lagu nyanyian Mariah Carey, BYE-BYE

This is for my peoples who just lost somebody
Your best friend, your baby, your man or your lady
Put your hand way up high
We will never say bye (no, no, no)
Mammas, daddys, sisters, brothers, friends and cousins
This is for my peoples who lost their grandmothers
Lift your head to the sky
‘Cos we will never say bye

As a child there were them times
I didn’t get it but you kept me in line
I didn’t know why you didn’t show up some times
On Sunday mornings saying I miss you
But i’m glad we talked through
All them wrongful things seperation brings
You never let me know it, you never let it show
Because you loved me and obviously
Theres so much more left so say
If you were with me today face to face

Chorus
I never knew I could hurt like this
And everyday life goes on like
“I wish I could talk to you for awhile”
“Miss you but I try not to cry”
As time goes by
And as soon as you reached a better place
Still I’ll give the world to see your face
And we were here next to you
It feels like you’re gone too soon
Now the hardest thing to do is say bye bye

(Bye bye bye bye bye bye) x3

Bye bye

And you never got a chance to see how good I’ve done
And you never got to see me back at number one
I wish that you were here to celebrate together
I wish that we could spend the holidays together
I remember when you used to tuck me in at night
With the Teddy Bear you gave me that I held so tight
I thought you were so strong
You’d make it through whatever
It’s so hard to accept the fact you’re gone forever

Chorus
I never knew I could hurt like this
And everyday life goes on like
“I wish I could talk to you for awhile”
“Miss you but I try not to cry”
As time goes by
And as soon as you reached a better place
Still I’ll give the world to see your face
Am standing right here next to you
It feels like you’re gone too soon
Now the hardest thing to do is say bye bye

(Bye bye bye bye bye bye) x3

This is for my peoples who just lost somebody
Your best friend, your baby, your man or your lady
Put your hand way up high
We will never say bye (no, no, no)
Mammas, daddys, sisters, brothers, friends and cousins
This is for my peoples who lost their grandmothers
Lift your head to the sky
‘Cos we will never say bye, bye

Chorus
I never knew I could hurt like this (I never knew it)
And everyday life goes on like (everyday of my life I wish)
“I wish I could talk to you for awhile” (I wish)
“Miss you but I try not to cry”
As time goes by (I wish, I wish as time goes by)
And as soon as you reached a better place
Still I’ll give the world to see your face
And we were here next to you
It feels like you’re gone too soon
Now the hardest thing to do is say bye bye

(Its hard to say bye bye bye bye bye bye
So come on somebody sing it with me
Wave your hands up high
Hey hey, this if for my peoples who just lost somebody
So this is for everybody
You put your hand to the sky
‘Cos we will never say bye bye)


sebenarnyer aku penah post sarikata lagu nie dalam entry aku sebelum nie. sebab lagu nie memang memberi kesan yang mendalam dalam hidup aku. lagu nie aku mule dangar masa kat matriks dulu. rumate aku suke sangat lagu nie. tapi aku plak biase2 jer.

tapi sebulan lepas tue rumate kesayangan aku tue pergi tinggalkan aku selama-lamanya. tanpa sempat ucapkan selamat tinggal. dia meninggal dunia pada 25 September 2008. aku menangis tak ingat dunia masa tue. dia la kawan aku yang terbaik dunia akhirat. susah nak carik kawan cam dia.

aku ingat lagi macam mane excitednyer dia bila dapat bluetooth lagu nie dari kawan dia. muka hepy giler. tapi tak sangka lagu tue jadi kenangan aku sekarang. terngiang-ngiang lagi suara dia nyanyi lagu nie. kadang2 aku rasa nak nangis bile dengar lagu nie. memang sesuai dengan keadaan aku bile aku hayati lirik dia.

gambar kat bawah nie diambil beberapa minggu sebelum dia meninggal. tak sangka tue kali terakhir kitorang ronda KMPk bersama. ingat lagi macam mane dia pakse aku bangun tido time tu. naseb baek aku bangun. kalau tak mungkin aku menyesal seumur hidup.

AL-FATIHAH



KALAH..T_T

2 comments:

Noor Liana said...

Assalamualaikum
Tenkiu join
Allah lebih sayangkan dia dari kita kan
Sentiasa kirimkan al-Fatihah untuk dia ye

are-tia said...

wsalam.. tq..