Thursday, May 12, 2011

CONTEST RIBEN PUTIH : SI RABUN

akhirnya jumpa contest lagi. dengan besar hatinyer aku nak join.. hehehehe..

contest si rabun anjuran REBEN PUTIH..



klik pada banner untuk join..^_^
tarikh tutup 14 Mei 2011..

nama
MAIZATUL KHIFTIA AMIRRUDIN

jenis rabun
rabun jauh + silau

power mata
250 kanan, 200 kiri

punca rabun
malas pakai cermin mata lepastue suka tengok TV dekat2.. ngeeeeee~

tempoh mengalami rabun
dari darjah 6.. didarab dibahagi lebih kurang 10 tahun.. huhuhu..

perasaan
masa 1st time pakai suka giler sebab memang trend masa tue budak2 pakai cermin mata. bila lama2 macam boring pulak. lepastue jadi malas nak pakai. sekarang rasa macam nak operate jer mata jadi normal. boleh ke..?? heeeee~

pengalaman manis menjadi si rabun
kawan2 duk puji. lepastue semua duk berebut nak pakai cermin mata. yang tak rabun pown gatal2 nak pakai jugak.

pengalaman pahit
masa sekolah
cermin mata jatuh dalam lubang toilet kat sekolah. takut kena marah ngan parent usaha nak amik. tapi tak berjaya. bila pikir balik. eeeeeeuuuuuuuuuuuuuuwwwww geli giler..>_<
masa matriks
nak pergi beli contact lens. siap dah keluar duit. bila tanye harga untuk rabun jenis aku rm300++. hampa giler. last2 dah alang2 keluar duit beli jela cermin mata baru. T_T
masa UMP
cermin mata patah terduduk masa singgah solat kat megamall. dahla kena drive balik. malam pulak tue. nak nanges masa tue. mata dahla silau lampu. tak tau sape nak drive balik. semua yang ikut tak de lesen. alhamdulillah ada yang nak menolong. hampir putus asa masa tue. sejak hari tue fobia bawak kereta manual.. lepastue seminggu kena tahan sakit mata sebab duk kenyit2 nak tengok slide lecturer. sebab tak de orang yang boleh drivekan pergi beli..T_T


p/s: teringin nak beli contact lens jugak.. tapi mahal untuk power aku.. huhuhu..

2 comments:

laUt DaN pAnTaI said...

pas ni nk try join mane2 contest la ^___^ biar la tak menang pon kan?

gadis melayu said...

laut dan pantai: kalah menang blakang cerita.. janji kepuasan berblogging tue yg kta dpt.. huhuhu..^_^